Introductie

Op de afdeling IT van Allianz Nederland Groep N.V. in Rotterdam is een vacature ontstaan voor de functie van Informatie Analist Schadeverzekeringen met coördinerende capaciteiten


Organisatie

Allianz is the HOME for those who DARE! Een bedrijf dat je stimuleert om initiatief te nemen, waar je kan groeien en actief bij kan dragen aan de versterking van onze positie als wereldleider. Door oprecht te geven om mensen – zowel de 85 miljoen particuliere en zakelijke klanten als de meer dan 142.000 werknemers – bevordert Allianz een cultuur waarin medewerkers alle kansen krijgen om samen te werken, goed te functioneren, een excellente service te leveren en in te spelen op trends in de business en de uitdagingen voor de toekomst. Onze grootste ambitie is een vertrouwensrelatie op te bouwen en een partner te zijn van onze klanten zodat zij kunnen groeien. Durf dus gerust! Kom bij Allianz werken en versterk ons team.

Functie

Binnen Allianz ben jij namens de IT-afdeling verantwoordelijk voor het verzamelen van de benodigde informatie bij collega’s in het kader van een onderzoek /Analyse.

Uiteraard ben je ook betrokken bij het begeleiden van de Project Setup en Implementatie fase binnen een project. Neem je een coördinerende rol op je bij kleine projecten en (indien nodig) het aansturen van interne en externe ontwikkelaars.

Als tester en materie deskundige neem je deel aan Testtrajecten en ben je verantwoordelijk voor het opleveren van een Functioneel Ontwerp op basis van business requirements en vooronderzoek. Tot jouw takenpakket behoort ook het bepalen van de impact en benefits en het opstellen van het beslisdocument;

Functie eisen

Om deze rol naar behoren uit te kunnen voeren zijn er een aantal criteria opgesteld:

  • HBO denk- en werkniveau;
  • Analytische kwaliteiten;
  • Overtuigingskracht, effectief omgaan met belangen, tegenstellingen en conflicten;
  • Ten minste 5 jaar ervaring in ontwerp en/of analyse van IT-systemen;
  • Ten minste 5 jaar ervaring in de financiële dienstverlening.
  • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels);
  • Coördinerend vermogen;
  • Integer, betrouwbaar , kwaliteit- en resultaatgericht;
  • Ervaring op het gebied van schadeverzekeringen;
  • Bekend met mainframe, portals en de daarbij behorende technieken;

Aanbod

Wij bieden een veelzijdige en uitdagende functie. We hebben een hekel aan het in hokjes denken, onnodige hiërarchie en bureaucratie. We geven onze medewerkers daarom veel verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om hun werk en invulling van hun functie vorm te geven.

Wij bieden je een afwisselende baan in een moderne werkomgeving op de Coolsingel in Rotterdam. Een goed salaris en prima overige arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand horen daarbij.

Ben je na het lezen van dit profiel enthousiast geworden en voldoe je aan de eisen, aarzel dan niet en reageer snel!